[:sv]Salo svenska skola, Salo[:]

[:sv](foto 2017)

Skolan ligger i centrala Salo i samma utrymmen som Meritalo skola. Skolan har en egen korridor med klassrum och gemensam datasal, musikrum ,gymnastiksal, slöjdsal och matsal med Uskela skola, Anjalaenheten.

I skolan jobbar två lärare och en assistent. Eleverna är från årskurs 1-6 och får undervisning i små grupper i mån av möjlighet. Skolan satsar på inlärningsmetoder, självständigt arbete och individuell undervisning. Fostran, respekt, samverkan och hänsyn är naturliga element i en skola med sammanslagna årskurser.

Salo svenska skola har fungerat i 15 års tid, skolan var tidigare känd som Halikko svenska skola men i och med flytten till centrala Salo sommaren 2013 bytte skolan namn.

Hösten 2016 flyttade den svenskspråkiga dagvårdsgruppen Solstrålarna in bredvid skolan. Skolan och dagvårdsgruppen har ett mycket välfungerande samarbete. Förskolan har sin undervisning med skolan och den kompletterande vården sköts av dagvårdsenheten. Detta unika samarbete bidrar till en mycket smidig övergång från dagvården till skolmiljön.

Högstadiestudierna sker i Åbo, S:t Olofsskolans eller i, Karis svenska högstadium.

https://www.salo.fi/paivahoitojakoulutus/perusopetus/alakoulut/salosvenskaskola/

 

 [:]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *