[:sv]Nummela skola, Vichtis[:]

[:sv](Foto 2016)

Den svenska skolan i Vichtis heter Nummela skola och finns på samma gård som den finska skolan Nummelan koulu. Nummela skola är en svenskspråkig skola med årskurserna 1-6 i den grundläggande utbildningen.

Eftersom vi finns på samma gård som den finskspråkiga skolan har vi trots vår litenhet mycket av en stor skolas fördelar.

Eleverna känner varandra bra då de ofta startat sin skolstig tillsammans redan i det svenskspråkiga daghemmet Aleksandra. I en liten enhet blir man som en familj där alla känner alla. Tröskeln att leka och umgås med barn i olika åldrar är liten och ofta deltar elever i olika åldrar tex i bollspel på rasterna. Skolan uppmuntrar också till detta genom att varje elev får 1-2 vänelever som sedan ofta jobbar tillsammans i olika projekt. De äldre eleverna stöder och hjälper de yngre också under rasterna. Också nya elever blir på detta sätt snabbt bekant med de andra. Skolan är aktiv och deltar i många olika evenemang, mycket tack vare samarbetet med andra små svenska skolor via Språkönätverket samt sin egen, aktiva föräldraförening.

Nummela skola

(bild 2015)[:]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.