Lagmans skola, Jakobstad

                                                                                                       Skoldatabasen

Lagmans

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto 2018)

Lagmans skola finns centralt belägen i Jakobstad. Skolbyggnaden blev klar år 1910 och grundrenoverades för ca 20 år sedan. Idag är det en välfungerande fastighet och skolgården har genom projektet ”Stans bästa skolgård” förvandlats till en ny pedagogisk lärmiljö till glädje för både elever, föräldrar, personal och andra besökare. Lagmans skolgård har fått mycket uppmärksamhet, både i Jakobstad och nationellt.

Många är de jakobstadsbor som under 100 år gått i Lagmans skola. I skolan fanns år 2019 176 barn; förskolan har 23 barn, förberedande undervisningen har 6 elever och i åk 1-5 finns 147 elever. Skolan har morgonvård/verksamhet för förskolan och åk 1-2 och eftermiddagsvård för förskolebarnen. Eftermiddagsverksamhet för elever i åk 1-2 finns i Folkhälsans eftis i Östanlid.
Då det gäller undervisningen erbjuder skolan en trygg och stimulerande pedagogisk lärmiljö där barnens individuella behov och olika sätt att lära sig beaktas. Skolan vill att eleverna ska ges möjlighet till en personlig och mångsidig utveckling. Lagmans är en mångkulturell skola med elever som talar över 17 olika hemspråk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.