[:sv]Norra Paipis skola, Sibbo[:]

[:sv]Norra Paipis skola

(Bild Internet)

Norra Paipis grundskola är en trelärarskola med cirka 60 elever. Undervisningsspråket är svenska. Eleverna på skolan kommer från både landsbygd och stad och har olika språkliga bakgrunder. Detta ger dynamik i lärandet och undervisningen. Alla inom skolsamfundet – lärare, personal, elever och vårdnadshavare – bidrar till en god atmosfär i skolan.

Skolverksamheten inleddes i norra delen av Paipis by år 1908. Den gamla skolbyggnaden togs i bruk 1910 och en renovering gjordes sist 1981. En separat tillbyggnad med några undervisningsutrymmen och gymnastiksal finns i närheten.

I alla skolor i Sibbo kommun används mångsidiga arbetssätt och undervisningsredskap. I skolan uppmuntras barnet att uttrycka sig själv på ett positivt sätt och att ta ansvar för sig själv och för sin omgivning. Skolorna deltar i finländska och utländska utvecklingsprojekt. I kommunens alla skolor uppskattas arbetsro, innovativitet, stillhet och trygghet samt miljövänlighet. Tillsammans med barnen och hela den övriga personalen arbetar vi varje dag för att tillgodose dessa värden. I skolan genomförs åtgärdsprogrammet mot mobbning KiVa-skola.

Internet

Norra Paipis folkskola grundades 1908 för att avlasta Södra Paipis folkskola som fick alltför många elever.

Odin Sjöholm: Södra Paipis skola 1889 -1989. Skolhistoriskt Arkiv 21/1991, 221 – 261.[:]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.