[:sv]Rödskog skola, Esbo[:]

[:sv]Rödskogs skola ligger i Rödskogs by i Norra Esbo mellan Ring III och Vichtisvägen.

Området är gammal jordbruksbygd och skolan är omgiven av skog och åkrar. Skolan grundades år 1892 men förstördes i en brand år 1915. Den nuvarande byggnaden står på samma plats och består av en äldre del från år 1917 och en nyare tillbyggnad från år 1958.

Då skolan är liten skapas en hemlik atmosfär där varje elev blir sedd och får uppmärksamhet. Detta stöder elevens personlighetsutveckling och stärker självkänslan.

Skolan kan erbjuda en trygg miljö med både förskola, skola och eftermiddagsklubb på samma tomt. Både barn och vuxna känner varandra och samarbetet fungerar bra. Skolan är också stolt över den stora gården med angränsande sportplan samt den omgivande naturen. som gör det möjligt att utforska naturen, skida och åka skridsko alldeles utanför husknuten. I skolan verkar numera årskurser 1-4, Från och med åk 5 flyttar eleverna till Lagstads skola.

Då i den gamla skolbyggnaden har upplevts problem med inneluften flyttar verksamheten till en flyttbar skolbyggnad, som  kommer att färdigställas senast 1 november 2019.

https://www.esbo.fi/sv-FI/Utbildning_och_fostran/Grundlaggande_utbildning/Skolor/Rodskogs_skola_ak_14/Rodskogs_skolas_flyttbara_skolbyggnad_fa(166446)

(foto 2014)[:]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *