[:sv]Boställsskolan, Esbo[:]

[:sv]Boställsskolan ligger i Alberga i Esbo. Skolan arbetar i ett skolhus, som är byggt på 1960-talet. Den grundades år 1881 och är Esbos nästäldsta skola. Skolan är liten och arbetar delvis med sammansatta klasser. Förskolan finns under samma tak och är dagligen involverad i skolans verksamhet. I skolan verkar även Boställs daghem.

Boställsskolan är en liten skola med ca 90 elever. Skolan ligger i Mäkkylä, i Alberga alldeles intill Ring I. I samma byggnad finns även Boställs daghem och förskola.

Gårdsplanen invid skolan är stor och rymlig och det finns fina möjligheter att spela bollspel och leka under rasterna. I närheten finns dessutom en större sportplan, som kan utnyttjas såväl sommar som vinter på gymnastiklektionerna. I skogen intill sportplanen kan man göra små strövtåg samt uppleva årstidsväxlingarna.

Så småningom kommer skolan att flytta till nya utrymmen i lärcentret Monikko invid Alberga sportplan.

På bilden kan man i bakgrunden se det skolhus i två våningar där verksamheten fungerade vid sekelskiftet 2000. Efter att den finskspråkiga Mäkkylän koulu upphörde överflyttades verksamheten till dess skolbyggnad där också köket och matsalen finns.

(foto 2014)[:]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.