[:sv]Svenska samskolan i Tammerfors, Tammerfors[:]

[:sv]

Tammerfors

(foto taget av en bekant Tammerforsbo 2017)

Svenska samskolan i Tammerfors (SST) är en av stadens äldsta skolor, grundad redan 1895. Den har drygt 300 elever i årskurs 1-9 i grundskolan och IG-IIIG i gymnasiet. Här jobbar 28 lärare och 14 i den övriga personalen.

Det är en privat skola som drivs av Föreningen för Svenska Samskolan i Tammerfors upprätthållande. Skolan leds av en styrelse med ordförande Rikard Bjurström och rektor Ronny Holmqvist i spetsen

I samma kvarter som skolan finns även Svenska barndaghemmet i Tammerfors.

Svenska samskolan i Tammerfors vill vara en skola, där elever, lärare och personal trivs tillsammans, en skola där alla drar åt samma håll, en skola där atmosfären inspirerar alla parter att prestera sitt yttersta, en progressiv skola som tilltalar såväl elever som föräldrar från båda språkgrupperna.

Svenska samskolan i Tammerfors vill ge eleverna högklassig undervisning i de olika läroämnena.

Skolan strävar efter att erbjuda en positiv och trygg inlärningsmiljö, en inlärning där eleven själv är aktiv. I skolan får eleverna en sund självkänsla.

Eleverna lär sig också att ta ansvar för samhället och miljön samt att umgås med andra. Skolan erbjuder en inspirerande miljö som sporrar till kreativitet och befrämjar andlig tillväxt och mognad.

http://www.samskolan.fi/

[:]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *